De beeldende vorming les van deze keer was het maken van een ansichtkaart met het monster van Loch Ness erop. Natuurlijk weet niemand hoe het monster het uitziet dus mocht je zo je eigen draai aan het monster geven. Ik heb gewoon letterlijk de woorden "monster van loch ness" in Google gezocht. De eerste beste plaatjes van het zogenaamde monster kwamen tevoorschijn en hier heb ik zelf een beetje mijn draai aangegeven door andere enge monsters op te zoeken die ik als voorbeeld heb gebruikt. De opdracht werd gemaakt op een dikker stuk papier in de grootte van een ansichtkaart en moest getekend worden met Oost-Indische inkt en als kleur gebruikten we ecoline.
Vorm
Mijn monster heb ik groot gemaakt zodat het een angstaanjagend eng monster lijkt. Ik heb hierbij donkere kleuren gebruikt voor het monster zelf, maar ook voor de achtergrond. Ik heb geprobeerd mijn monster vanuit onder te tekenen (kikvorsperspectief)maar dit was heel lastig om uiteindelijk met ecoline schaduwen te maken. Daarnaast heb ik me heel erg bezig gehouden met de enge componenten van het monster, door bijvoorbeeld te letten op zijn structuur op de huid, de stand van de ogen en grote scherpe tanden.
Materie
Bij deze opdracht heb ik gebruik gemaakt van dikker papier dan normaal in de grootte van een ansichtkaart. Ook heb ik een schets gemaakt met potlood en later mijn monster omlijnd met Oost-Indische inkt. De kaart en het monster heb ik later een kleur gegeven door te werken met ecoline.
Beschouwing
Ik heb gebruik gemaakt van verschillende afbeeldingen. Deze afbeeldingen kun je hieronder zien. Ook heb ik gebruik gemaakt van mijn inbeelding en fantasie om een eng wezen te maken. Ik wist bijvoorbeeld al dat het monster in het water leeft, dus in mijn hoofd was het een beetje slang en draak gecombineerd. Dit heb ik dan ook als voorbeeld in mijn hoofd gebruikt voor de details van het monster.
Deze was vooral voor de enge details. |
Dit is wat je krijgt als je het in Google letterlijk opzoekt. |
Op de basisschool en zelfs op de middelbare school heb ik meerdere keren gewerkt met Oost-Indische inkt als met ecoline. Dus om hiermee te werken was voor mij zeker niet nieuw, wel heel erg leuk. Ik wist dan bijvoorbeeld al dat je niet teveel inkt moet gebruiken anders vlekt het. Van de ecoline wist ik dat ik dat echt niet op mijn kleding wilde hebben omdat dat er moeilijk uitgaat.
Onderzoek
stap 1: Ik ben begonnen met het maken van een schets van het monster. Nadat ik het grote lijf had gemaakt heb ik het monster enge stekels gegeven en scherpe tanden om het extra eng te maken.
stap 3: Ik ben hier begonnen met het maken van de schubben op de huid en al met de Oost-Indische inkt het monster gaan overtrekken.
stap 4: Mijn monster is helemaal ingetekend met de inkt. Alle texturen en enge details zitten erop.
stap 5: Ik heb hier wat schaduw toegevoegd met inkt zodat het lijkt dat het monster in het water ligt.
stap 6: Ik heb het monster ingekleurd met de ecoline en zoveel mogelijk geprobeerd schaduwen te maken, zodat het wat meer echt lijkt.
stap 7: De achtergrond heb ik gekleurd met een donkere blauw. Ik ben meerdere keren op sommige plekken met blauw er overheen gegaan zodat het echt op water lijkt met diepte verschillen.
Helemaal klaar! Nog eventjes drogen en dan mee naar huis. |
Ik ben best wel trots op mijn Loch Ness aangezien hij er best eng uitziet. Dat onderdeel van de opdracht vind ik echt goed gelukt. Daarnaast heb ik goed gebruik gemaakt van de inkt en de ecoline. Er zitten bijna geen vlekken op van de inkt en de kleuren van de ecoline zijn precies geworden zoals ik dat wilde hebben!
Wat kon beter?
Ik heb tijdens het werken met ecoline twee potjes ecoline omgegooid, waardoor mijn handen helemaal vies waren. Mijn kleding en mijn tas of mijn buurvrouw gelukkig niet. Maar ik had met de ecoline wel beter op kunnen passen. Gelukkig heeft dit geen effect gehad op mijn opdracht.
Bedankt voor het lezen!
Liefs,
Stephanie
Geen opmerkingen:
Een reactie posten